Skip to content
cutting4 web

El Monogràfic de tops Anys 50

13-15 Maig 2020   POSTPOSAT – DATES PER DETERMINAR

Aprèn a fer aquests tops com una professional i passa-t’ho pipa

Si t’encanta cosir i fer-te el teu propi vestuari, i t’agradaria saber com fer-te els teus propis tops d’estil anys 50 – tal i com es feien a l’època -, jo te’n puc ensenyar.

Vine a fer aquest taller intensiu de 2 o 3 dies, coneix altres cosidores amb els teus mateixos gustos i interessos, i passa-t’ho pipa com mai mentre aprens un munt de tècniques i trucs per tallar i cosir un top anys 50s que et quedarà com un guant.

3 dies per aprendre totes les tècniques i els trucs que faran fàcil allò difícil

Com a cosidora, ja deus saber que els detalls ho són tot. Fer un top anys 50 que tingui les formes i volums correctes, que tingui la construcció adequada per tal que no caigui, que tingui un aspecte net i professional i una acabats nets i polits, és una tasca complexa.

En aquest -intens- taller monogràfic veurem amb detall cada pas del procés, aprenent les tècniques exactes per a cada tasca que et permetran no només obtenir els millors resultats, sinó també obtenir-los d’una forma fàcil i plaent.

Pots triar si vols aprendre a tallar i cosir el teu top (taller de 2 dies) o si també vols aprendre a crear un patró a mida des de 0 (taller de tres dies, té un dia previ extra).

Monogràfic de tops anys 50
Monogràfic de tops anys 50
Monogràfic de tops anys 50
Monogràfic de tops anys 50

Hola, sóc la Maria! Encantada de veure’t per aquí!

Perquè faig aquest taller i perquè sóc la professora adequada per a tu

Fa 14 anys que faig aquesta roba d’estil anys 50. Amb el temps he anat desenvolupant un mètode propi per a gairebé tot, des del patronatge a les entreteles, les balenes i la construcció de cadascuna de les parts de cada peça de roba. He canviat la manera com faig les coses un munt de vegades, millorant i perfeccionant el meu mètode, filant molt prim fins a assolir el sistema que faig servir avui. He passat per tots els problemes que et podràs trobar i els he resolt tots, i tu pots aprendre de la meva experiència i estalviar-te el temps, l’esforç i els maldecaps.

Ara fa 15 anys que sóc modista, però en fa uns quants més que faig roba. Fa uns dos anys, un matí vaig rebre una trucada de telèfon. Era una noia que em va explicar que estava estudiant un grau en confecció de peces de vestir a mida, i que li agradaria fer les seves pràctiques amb mi. Dit i fet! Així va ser com la Vida va plantar en mi la llavor de l’ensenyament.

Tres aprenents més tard, vaig decidir obrir la meva escola de patronatge i costura. Durant aquest temps amb aprenents i estudiants me n’he adonat que qualsevol tasca (qualsevol, no importa com sigui de complicada), es pot aprendre i fer fàcilment si es desglossa en passes i punts d’atenció més i més petits.

M’ENCANTA ajudar a altres a aprendre i a créixer, hi ha quelcom de màgic en passar coneixement a una altra persona. I per això sóc aquí!
Et proposo aprendre un munt mentre ens ho passem pipa!

El temari

Monogràfic de tops anys 50

Què farem:

 • Crear el teu patró segons les teves mides, fet des de zero [només al curs de 3 dies]
 • Tallar cosir i emprovar una glasseta del teu patró [només al curs de 3 dies]
 • Fer-hi les correccions pertinents i fer el patró final [només al curs de 3 dies]
 • Tallar el teixit exterior, folre i entretela
 • Estabilitzar les costures (formes de fer-ho i quina triarem nosaltres)
 • Formes de cosir més fàcil i més polit
 • Com planxar per obtenir costures perfectament planxades, sense importar la forma/tipus de costura
 • Construir el folre-corselette
 • Emprovar de nou el top i ajustar-lo si cal
 • Unir exterior i folre
 • Balenes. Tipus, usos, en triarem unes i les posarem al top
 • Tancar el top i preparar-lo per posar-hi la cremallera
 • Preparar una cremallera metàl.lica
 • Cosir la cremallera i el gafet
 • Planxa final
 • Medir el top un cop acabat

El pla

Monogràfic de tops anys 50

Dimarts 12 de Maig, 19:00h

El curs (la versió de 3 dies) comença demà, però si algunes de vosaltres veniu de més lluny i preferiu agafar-vos aquests dies com unes mini-vacances i allotjar-vos aquí a la vora, i arribar el dia abans per a començar descansades l’endemà, dimarts a la tarda podem fer una petita trobada per compartir un berenar-sopar, conèixer-nos i trencar el gel.

Dimecres 13 de Maig, 10:00-19:00h

Ens endinsarem en el fascinant món del patronatge per a tops paraula d’honor. Tot un dia dedicat a crear, emprovar, rectificar i afinar el teu patró.

Aquest serà un dia amb molta “chicha” i en gaudiràs moltíssim si el patronatge t’encanta, com a mi.

És un dia opcional, només el tindràs si tries la versió de 3 dies del curs. Si el patronatge no et diu res, aleshores et pots saltar aquest primer dia i triar la versió curta del curs (la de 2 dies).

Farem un petit recés a mig matí i mitja tarda per descansar la nostra concentració mentre gaudim d’uns deliciosos -i saludables- dolços de Cuco’s Orígens, i ens cuidarem dinant a L’Era Restaurant, un restaurant d’Arenys de Munt que ofereix una cuina exquisida.

Monogràfic de tops anys 50
Monogràfic de tops anys 50

Dijous 14 i divendres 15 de Maig, 10:00-19:00h

Durant aquests dos dies tallarem i cosirem el top. Podràs triar el teixit exterior que vulguis de la nostra col.lecció de cotons estampats vintage, o bé triar un cotó llis.
Farem servir una loneta de cotó ecològic per al folre, balenes metàl.liques  o bé de balena sintètica, i una cremallera metàl.lica per a un look totalment de l’època.

Aprofundirem en el tall i la construcció i en veurem cada pas en detall, aprenent les tècniques i els trucs per a fer-ho fàcil, bé i agradable.

Durant aquests dos dies també farem un petit recés a mig matí i mitja tarda per descansar la nostra concentració mentre gaudim d’uns deliciosos -i saludables- dolços de Cuco’s Orígens, i ens cuidarem dinant a L’Era Restaurant, un restaurant d’Arenys de Munt que ofereix una cuina exquisida.

Què s’hi inclou?

Inclòs

 • teixits, fornitures i materials
 • pastes, galetes i tes a mig matí i mitja tarda
 • dinar

No inclòs

 • allotjament (si vens de més lluny i et ve de gust allotjar-te aquí a la vora per no haver d’anar i venir tots els dies, et puc ajudar a trobar un allotjament)
 • transport

Apunta-t’hi

Aprèn a fer tops d’estil, estètica, tall i construcció anys 50 com una professional. Tria si vols aprendre només a cosir-los o també a tallar-los. Durant aquest taller intensiu (i intens) de dos o tres dies a la nostra escola a Arenys de Munt, en una trobada inspiradora i motivadora amb d’altres amants de la costura com tu, aprendràs tot el procés amb el màxim detall, de la mà de la Maria.

Tens preguntes?

Escriu-me a mail@mariaaguye.com i et respondré totes les preguntes.

Monogràfic de tops anys 50
Monogràfic de tops anys 50
Monogràfic de tops anys 50